donderdag 6 september 2012

laatste avond Bali - Eerste kennismaking Darwin


De laatste momenten op Bali zijn mooi: na nog een dag of twee strand en zwembad ronden we af met een ritje langs de aapjes en de prachtige rijstvelden van Tanah Lot. Made rijdt ons rond, Julie en Rein zitten rustig achterin met koptelefoontjes op en Hidde ligt prinsheerlijk in de armen van zijn moeder!









De afronding is een lekker etentje op het strand van: Jimbaran. Marjolein en Geert genieten van een lekkere visschotel bij het ondergaan van de zon terwijl Julie en Hidde een strandkasteel maken en Rein "socialised" met de plaatselijke jeugd. We klinken op wat geweest is en op wat gaat komen! Een waardige afsluiting.














Om elf uur 's avonds stipt vertrekt onze Starjet richting het zuiden voor het tweede luik van onze reis. Om kwart voor drie landen we in Darwin en na een grondige check-in (gelukkig hebben we de Luwakkoffie in Bali gelaten voor wat ze was) mogen we de komende drie maanden Australie verkennen. Tegen half vijf stranden we met drie kinderen in diepe slaap in ons appartement in Darwin.
De volgende ochtend zijn we weer bij onze positieven en gaan kort op verkenningstocht door Cullen Bay, de wat chiquere jachthaven van Darwin. De temperatuur is aangenaam en het is fijn om weer zelf op pad te kunnen. In Bali waren we toch een beetje afhankelijk van onze "staff" om buiten de deur te komen. We besluiten de dag een beetje te laten komen zoals hij komt en nemen een uitgebreide duik in het zwembad. Over twee weken zijn we hier tenslotte nog een keer 24 uur en wellicht iets meer uitgerust voor een sightseeing van de rest van Darwin.

Op donderdag 30 augustus begint ons Down Underavontuur echt, als we tot groot jolijt van Hidde een echte Jeep onder onze kont krijgen. Voor de meelezende heren: Landcruiser met een dikke V8 in het vooronder met een trekkracht waar je u tegen zegt: weg in z'n twee en dan meteen door naar z'n vijf zonder een hort of stootje, een waar genoegen en ruim voldoende power om ons de komende twee weken te brengen waar we willen zijn. De koelkast neemt zoveel ruimte in achterin dat we onze koffers bovenop het dak moeten sjorren, maar even later kunnen we onderweg.

Eerste doel is Wildermans lodge in Mary River National park. Onderweg stoppen we bij Adelaide River voor een groots schouwspel: de "jumping crocodile cruise". Het biedt precies wat het zegt te zijn: zoutwaterkrokodillen die een heerlijke lambchop voorgeschoteld krijgen en daarvoor niet te beroerd zijn om een stuk uit het water te springen. Als je weet dat ze met zo'n hondervijftig op een dikke twee kilometer rivier wonen en je weet dat ze stuk voor stuk een vier tot vijf meter lang zijn en je ziet daarbij ons bootje dan is de vraag gerechtvaardigd of het allemaal wel kan. Julie en Rein wordt heel duidelijk gesommeerd om de handen binnen boord te houden, iets waar zij een heel stuk beter naar luisteren dan de Japanner achterin. De gids is duidelijk in zijn uitleg en het is zeer imposant om zo'n beest van een vijftal meter vlak langs de boot te zien glijden. Redelijk uit het niets springen ze omhoog naar een stukje vlees. Met name Rein zit met grote ogen te kijken.
Weer veilig aan wal rijden we door naar de lodge. Het AustraliĆ« zoals we het ons hadden voorgesteld, begint hier meteen: lange wegen met weinig tot geen verkeer en als we de hoofdweg afdraaien richting lodge ligt er nog zo'n vijftig kilometer voor ons waarvan de helft onverhard.  Eigenlijk wisten we niet heel goed wat ons te wachten stond hier in de out-back. Het overtreft onze verwachtingen: een luxe tentenkamp. Zwembadje erbij en walibies die voor onze tent langs huppelen. Als 's avonds en de zonsondergang in het zwembad adembenemend blijkt te zijn en het eten voortreffelijk, voelen we ons de koning te rijk. Het leven wordt goed de komende dagen!

1 opmerking:

  1. Wart ziet het er allemaal heerlijk uit!
    Heerlijk om jullie verhalen te lezen.
    Geniet lekker en blijf schrijven....
    X
    Claar

    BeantwoordenVerwijderen