zaterdag 29 september 2012

Cairns en Daintree NP


Hidde is al helemaal gewend aan het vliegen. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij zonder vraag: "Papa, gaan we naar vliegtuig?" Het opstijgen vindt hij geweldig; hij kon zijn lol niet op richting Cairns...

Woensdag 12 september halen we onze camper op: een omgebouwde Vito zal ons de komende acht weken onderdak verschaffen. We nemen meteen de route naar het noorden richting Cape Tribulation en rijden al snel tussen de suikerriet velden. Ons stekje voor de komende drie nachten is Noah Beach in Daintree National park ("where the rain forest meets the reef"). Tussen zonnestralen door hebben we ook de eerste regendruppels te pakken. We staan op en heel kleine camping met 15 plaatsen en om de toon voor de rest van de vakantie alvast te zetten: met als enige faciliteit het zogenaamde "gat in de grond". Maar midden in het regenwoud op 20 meter van een hagelwit strand. De eerste nacht horen we van alles en zien letterlijk geen hand voor ogen... Even wennen.

Het verschil met de steppe van een aantal dagen geleden had niet groter kunnen zijn. Hier is alles dicht begroeid en prachtig groen, oerwoud zoals je je oerwoud voorstelt: hoge bomen, veel lianen en allerlei soorten planten die op elkaar en over elkaar heen groeien. Ertussendoor zijn mooie wandelpaden aangelegd waar we uitgebreid gebruik van maken. Ook het mangrove bos is erg indrukwekkend met z'n aparte vegetatie.









 
Volgens Rein ziet de wirwar van wortels eruit als een gevangenis en ergens heeft hij wel gelijk.
 
 
 
 
 
 
 
We spotten in het wild een Dragon en Geert pikt de staart van een varaan mee. Het vakantiegevoel krijgt opnieuw een hoogtepunt als we 's avonds na het eten nog even het strand op lopen met z'n vijven: ieder zijn zaklampje, hier en daar een kampvuurtje en een machtige sterrenhemel. Julie en Rein voorop om het spoor uit te zetten en Hidde tussen Mama en Papa in, vrolijk kletsend over wat er die dag is gebeurd. Enige minpuntje is dat de zee niet veilig is om in te zwemmen. Het ijsje van de dag maakt veel goed... Overigens ook een raar gevoel om toch een beetje van de wereld afgesloten te zijn: drie dagen geen ontvangst van mobiele telefoon, maakt eerst ietwat onrustig, maar daarna ook wel een gevoel van berusting: de wereld gaat door. Overigens hebben we de krant nog niet gemist de afgelopen weken. De wereld gaat inderdaad door...

Na drie dagen rijden we via Cairns naar het zuiden. Het is een lange dag want vanwege technische mankementen moeten we onze camper inruilen. Geen sinecure als je weet dat alles net een vast plekje had gekregen van Marjolein en de organisatie dus weer om moest. Gelukkig heeft ze ervaring... Julie en Rein waren even bang dat ze hun vaste stekkie boven de bestuurderscabine moesten opgeven, maar we kunnen ze snel geruststellen en als Hidde een nieuwe garage voor zijn autootjes heeft ontdekt, is ook hij gelukkig. Het kost wel tijd en blijkbaar ook de nodige energie want Marjolein en ik hebben een ideale camping op het oog maar als ik op een gegeven moment stop om te vragen waarom we de afslag niet kunnen vinden, blijkt de camping op een geheel andere plek te liggen als bedacht. De dichtstbijzijnde camping heeft een warme douche en is dus prima... We zijn in Yungaburra op de Tablelands net ten zuidwesten van Cairns, een hoogvlakte op zo'n 1000 meter boven de zeespiegel. Het tropisch woud is er even weelderig, maar 's avonds is het een heel stuk koeler. Voor het eerst in vijf weken zitten we met een trui aan buiten ons boekje (lees e-reader) te lezen. De nachten blijven echter even donker (nieuwe maan) en de sterrenhemels om je vingers bij af te likken. We besluiten een dagje langer te blijven, maar de camping is volgeboekt, soms moet het zijn zoals het is want nog geen tien kilometer verder vinden we een schattig klein campinkje van alle gemakken voorzien. We wandelen ruim 8 kilometer om de twee kratermeren daar (Lake Eacham en Lake Barrine), zien een schildpad in Lake Eacham zwemmen en nemen een plons in het ijskoude kratermeer; Rein en Julie (en wij) gaan 's avonds moe en voldaan naar bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten