vrijdag 31 augustus 2012

Visjes, dansen en meer


We genieten van zon, zee, zwembad en strand in ons vakantiehuis in Air Sanih (Brakwater) en natuurlijk de heerlijke Balinese maaltijden die Ilou ons dagelijks voorschotelt. Wat een luxe, daar moeten we nu nog maar even van genieten... Alle reisspellen meegenomen, en de eerste daarvan hebben we inmiddels volop gebruikt: Uno, Skip-Bo en Waar ben je zijn populair. Julie en Rein bedenken er ook zo hun eigen spelregels bij.
 
En dan is het tijd voor onze volgende uitstap. We staan dit keer om 6 uur 's ochtends naast ons bed om om 8 uur aan te komen in het Noord-Westen van Bali. Hier varen we met een pendelbootje naar het eiland Pulau Menjangang, een bekend paradijs voor duikers en snorkelaars. Met Rein en Julie gaan we hier snorkelen. Hidde -gewild en inmiddels door de wol geverfd  fotomodel bij Balinezen en andere Aziaten- blijft bij Made, onze chauffeur van deze 2 weken, achter op het strand en wordt vermaakt met autootjes , chips en veel aandacht. Maar als iedereen met duikbril en flippers de zee in verdwijnt, wordt papa toch luidkeels geroepen.


Onder het water blijkt een prachtig klif te liggen met kleurrijke koralen, vissen en ongewervelden. We kijken onze ogen uit. Rein -met zwembandjes- snorkelt er tot groot plezier van zichzelf en ons lustig op los evenals Julie, uiteraard zonder zwembandjes, die niet uit het water te krijgen is, hoewel een paar happen zoutwater daar toch even verandering in brengen. Om de beurt gaan Geert en ik dan nog zelf even snorkelen en genieten van pracht en praal.

 
 
 
Op de terugweg naar huis maken we een tussenstop in het dorpje Ambengan (Banjar) om te genieten van de Holy Hot Springs (permandian air panas). Lekker badderen in licht zwavelhoudend water omringd door hoge bomen en mooie palmen.

 
 
 
 
 
 
De volgende dag worden we in de namiddag opgehaald door Made om naar Ubud te gaan. We gaan er uit eerst uit eten in het prachtige Lotus CafĂ© om vervolgens in Ancak Saji Ubud Palace (16e eeuw) een  openluchtvoorstelling bij te wonen van Legong dansen onder begeleiding van live Gamelan muziek. We zitten in een bomvolle ruimte op de grond vooraan bij het podium zodat we alles goed kunnen zien; de muzikanten, de dansende prachtig bewegende dames in mooie kostuums en de gemaskerde dans. Het is allemaal erg indrukwekkend. En het einde helemaal: de gemaskerde Legong danser komt een aantal dames een hand schudden, en tja... we zitten vooraan met de kinderen. En Julie zit met grote ogen naar het indrukwekkende schouwspel te kijken met twee leuke vlechtjes langs haar gezicht vol sproeten.  Dus mag ze niet alleen een handje geven, maar ook mee het podium op. Met 'wat' angstige ogen, samen met de gemaskerde Legong danser een dansje maken.  Prachtig en indrukwekkend, al begrijpt Julie in eerste instantie niet helemaal de bedoeling en vindt ze het erg spannend. Bij Julie is de opluchting is dan ook groot als ze daarna weer naar mama mag en hoeven we de volgende keer niet weer op de eerste rij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten