zondag 19 augustus 2012

Onderweg naar en aankomst op Bali


Vanuit Bali, in vakantievilla "Onze Bunga", met zicht op - in volgorde van nabijheid - terras, gazon, zwembad, palmboom en zee tot aan de horizon, het eerste blogje.
Vorige week zaterdag (11 augustus) na een hectische tweedaagse van inpakken en opruimen (toch weer heel wat anders als je je huis achterlaat voor een tijdelijke bewoner in plaats van er een week of drie tussenuit te gaan), stonden we 's ochtends om een uur of negen echt gepakt en gezakt klaar voor ons grote avontuur.
Klaar voor vertrek
Rein had het er al weken over gehad, die zaterdag zou het hele vliegtuig voor hem gaan zingen, dat wordt immers gedaan op je verjaardag, net zoals je mama en papa en zus en broertje en opa's en oma's  je toezingen tijdens je apetrots op je stoel staat. De verwachtingen over het vliegtuig toch maar iets bijgesteld... Rein heeft wel in de cockpit gezeten met verjaardagsmuts uiteraard hele dag op.  
Singapore skyline

Precies op tijd landden we via een tussenstop in Londen zo'n vijftien uur later op Singapore. Vlucht verliep prima! Na een heerlijke verfrissende duik in het zwembad van het hotel eten we een hapje in de plaatselijke coffeeshop. Dat was volgens de taxichauffeur de place to be en we zitten dan ook midden tussen de Singaporezen. Het eten bevalt Papa en Mama goed, de kinderen 'iets' minder.


Singapore skyline
Na een ietwat onrustige nacht (de jetlag laat zich het meest gelden bij Hidde) hebben we tot half vier de tijd om de stad te verkennen. Julie blijft vooral de hitte bij, Rein en Hidde het boottochtje door de haven en mij de ontzaggelijke hoeveelheid aan wolkenkrabbers. Honderdvijftig jaar geleden ontdekt/gesticht als Britse handelspost en uitgegroeid tot megazakencentrum.





Half elf 's avonds, weer een nieuwe ervaring op Bali-airport: drie heel aardige mannen bieden aan dat ze onze koffers mee willen nemen door de douane heen. Met drie kinderen tegen slaaptijd prima. Ze wijzen zelfs met aandrang de wisselkantoren aan om ervoor te zorgen dat we wat Roepi's op zak hebben. Het vervolg op het moment dat de heren onze koffers overdragen aan onze taxichauffeur laat zich raden...
Na en dolle rit van drie uur dwars door Bali komen we om twee uur in de nacht aan op ons droomadres:



Acclimatiseren gaat hier snel:

- dertig graden met een verkoelend windje,

- de grote luxe van een zwembad in de tuin

- het geruis van de golven bij het doezelen op een van de ligstoelen

- Rein en Julie die op hun gemakje een spelletje doen, Hidde in de weer met een paar autootjes

- genoeg schaduw voor een boekje

- heerlijke plaatselijke keuken, gemaakt door onze eigen Ilou



Marjolein viert verjaardag, Ilou heeft heerlijk gekookt











Geen opmerkingen:

Een reactie posten